Birkenesing med spennende framtid i Start

Postet av Birkenes IL - Fotball den 2. Aug 2017

Det er ikke så ofte Birkenesinger gjør seg bemerket i toppfotball, men for tida har vi en unggutt som gjør seg bemerket på Start 2. For de fleste i fotballmiljøet på Birkeland vil det være kjent at Håkon Suggelia tidlig forlot moderklubben til fordel for Start. Allerede som 10-åring hospiterte han der på et lag med to år eldre spillere. Han ble tatt ut på sonelag høsten 2011, og vinteren 2012 ble han som 11-åring tatt ut på kretslaget, hvor han også spilte sammen med to år eldre spillere resten av kretstida. I denne perioden var han fortsatt BIL-spiller, og deltok på cuper og turneringer med BIL, men sommeren 2012 meldte han endelig overgang til Start. Overgangen skjedde gjennom et samarbeid med talentutvikler Morten Halvorsen i Start og Gisle Stavland i BIL. I Start har Håkon allerede vært med på mange oppturer:

• Kretsmester for G98 2012

• Kretsmester for G98 2013

• Toppscorer G98 2013 (18 mål)

• Kretsmester for G99 2014

• Årets spiller G99 2014

• Spilt nasjonal serie fra 2015

• Kretsmester for G19 2016

Som 14-åring var Håkon eneste guttespiller fra Sørlandet som ble tatt med på Statoil Talentleir. Her ble han blant annet trent av Brede Hangeland. I en periode kom talentutvikler Andreas Jensen til Birkeland kl. 7 på morgenen for å trene Håkon en time før han gikk på skolen. I noen år i vokseperioden slet han en del med slatters, men nå spiller Håkon på Start 2, og gjør sine saker veldig bra der. Hverdagen går med til trening og skolegang på KKG på formiddagen og trening med Start på ettermiddagen seks dager i uka. Innimellom trener han også med A-laget. Det blir spennende å følge Håkon videre!