Håndballsesongen 2024/25

Postet av Håndball den 24. Apr 2024

Nå er håndballgruppa i planleggingsfasen for neste sesong, og vi ønsker nye spillere velkommen. Denne sesongen ønsker vi også gi et litt mer lavterskeltilbud for ungdom/seniorspillere i jenteklassen.

I tillegg til damelag i 4. divisjon, ønsker vi også å starte opp med ett lag i 5. divisjon,  her er det plass til flere spillere i alle aldre. Vi har også behov for flere målvakter på begge lag.

Herrelaget håper også å kunne stille lag til høsten, selv om både Per Eivind og Kåre nå gir seg. Gutta har jo holdt det gående sammenhengen i 14 år.

Er noen som vurdere å bli med, kontakt oss på Facebook eller e-post til handball@otrail.no




Takk for turen Janne

Postet av Håndball den 22. Apr 2024

Uten sammenligning forøvrig må en kunne nominere Janne Christine Wienenga til håndballgruppas svar på Jernkvinnen - en handlekraftig og ubøyelig kvinne.

Etter nok en vel gjennomført Svane cup for håndballgruppa, der vi alle så den enorme innsatsen Janne la ned i forkant og gjennom hele helgen, sitter vi alle igjen med gode minner.

Janne var over alt, koordinerte med color line, organiserte lag, busstransport, bespisning, informerte om kamper, spolte rundt i sorte Skoda'n sin i det var av haller i Aalborg for å følge og rapportere fra lagene. Hentet og bringte bussjåfører til og fra hotel, hentet pizza. Løste små kriser her og der, gjerne mens hul løste andre oppgaver samtidig. Dette kunne aldri en mann ha klart! You name - she did it!

Takk for Turen Janne - du er super!



Svane Cup - Søndag

Postet av Håndball den 21. Apr 2024

Flere av lagene var opp grytidlig søndag morgen for nye kamper. Både Gutter 12 og Jenter 15 hadde første kamp kl 08:00, mens Jenter 13 spiller kl 10:00 og Gutter 13 kl 11:00.

Gutter 12 møtte Silkeborg IF:2 og vant kampen 13-8, men det holdt ikke til avansement til finalespillet og guttene er ute av cupen nå.

Jenter 15 møtte Kjellerup Håndbold Klub og spille uavgjort 6-6, det var akkurat ett mål for lite til avansement, og jentene er dessverre også ute av cupen.




Svane Cup - Lørdag

Postet av Håndball den 20. Apr 2024

Lørdag morgen var på an igjen med kamper for alle lag. <etter en god frokost bar det av gårde i bussen til sine respektive haller.


Gutter 13 måtte opp tidlig og møtte Brønderslev IF:2, feide de all motstand av banen og vant hele 17-5. Så var det ny kamp kl 12:30, da møtte det ett godt lag, Brabrand IF:1 og der ble det 17-12 tap. Otraguttene måtte leve med hele 3 utvisninger i kampen. Men det holdt til å bli gruppetoer og klare for A-sluttspill.

Den første kampen er allerede spillt, og det endte dessverre også med tap. knepen mot Brønderslev IF:1 11-13. Neste kampe er søndag kl 11:00


Kan være et bilde av 5 personer, folk som spiller basketball, folk som spiller volleyball og tekst

Jenter 15 måtte opp å spille kl 08:30, da møtte de Marnardal/Holum, og i følge rapportene hadde ikke jentene våknet skikkelig til kampen. Det ble dessverre et 13-8 tap. Me i neste kamp kl 13:30 mot Aalborg KFUM:2 var det bedre takter, om ikke helt perfekt så mye bedre. Etter første omgang stod det 3-3 på måltavla, etter ett hav av brente sjanser. 2 omg startet ikke noe bedre, men etter litt spill begynte de å sette sjansene, det ble 4-3, så 5-3. så 6-3. Når kampen endte hadde Otra vunnet 8-3! Ingen baklengs i 2. omgang er meget sterkt, og vitner om en god kamp av målvakt Sunniva Aasen.

Kan være et bilde av 7 personer, folk som spiller volleyball, sportsutstyr og tekst

Kan være et bilde av 13 personer, folk som spiller fotball og folk som spiller volleyball

Otra J15 går inn i sluttspillet med to poeng, selv om det havner på 2. plass i pulja. neste kamp spilles kl 15:30

Gutter 12 møtte Hauge GIF kl 11.00, her ble det dessverre et 15-12 tap, men uansett godt jobba i ei G13 pulje.

Jenter 12 møtte BMI 2 kl 1230, her ble det også ett knepent tap, 8-6. J12 er også i 13 årsklassen.

Kan være et bilde av 6 personer og folk som spiller volleyball

Kan være et bilde av 16 personer og folk som spiller volleyball

Kan være et bilde av 7 personer, folk som spiller volleyball og folk som spiller basketball

Kan være et bilde av 7 personer, folk som spiller volleyball, folk som spiller basketball og folk som spiller tennis

Kan være et bilde av 10 personer og folk som spiller volleyball



Otra IL Håndball On Tour!

Postet av Håndball den 20. Apr 2024

Håndballgruppa er denne helga av gårde på sin tradisjonelle tur til Aalborg og Svane Cup.
Det er jo alltid sesongens høydepunkt for ungdomslagene, denne gan er det lagene G12, J12, G13 og J15 som er avgårde i to flotte busser fra LL Setesdal Bilruter.Avreise gikk fint, alle var på plass før tiden, og vi kunne rulle avgårde 4 min før avgangstid. Ved ferjeterminalen stod Janne C. Wienenga klar med alle billettene, og alle gikk raskt inn i terminalen, og bussen kjøre så å si rett inn i ferga.
Fredag ettermiddag må det slåes i hjel noen timer, mens vi venter på innsjekk på skolen vi skal bo på. Den tilbringes på Aalborg Storcenter med shopping og mingling.

Kl 15:30 presis bar det av gårde den korte turen til Sofiendalskolen hvor alle bor, og alle fikk sjekke inn på rommen i rekordfart.

Allerede fredag kveld skulle alle Otralagene i gang med kamper.
Først ut var J12, som spiller i J13 klassen. I Gigantium møtte de Skagen kl 19:45, og gikk fortopp i ledelse, men Skagen tok igjen. På tampen holdt Otrajentene igjen og klarte uavgjort 5-5.Så var det G12 sin tur, som også spiller 13 årsklasse. Her gjør de en strålene kamp i Mellemvanghallen mot Tvedestrand og vinner fortjent 18-11.
Tilbake i Gigantium var det G13 sin tur kl 20:50, de spiller egentlig i samme klasse som G12, men de stiller i A-pulja, mens de andre Otralagene spiller i B-puljer. Her møtte de Arendalslaget Sørfjell, gutten spiller gnistrene god håndball, med høyt tempo og mange kombinasjoner i angrep som tar pusten fra flere publikumere. Otra vinner kampen 16-13.
Kl 21:15 er det klart for kveldens siste Otrakamp i Gigantium, da er det J15 sin tur. De møter Hørning håndbold, og starter med kjempespill, forsvaret er godt, angrepsspillet enda bedre med mye fart i ankomst gode oppspill og noe nydelige langskudd. Bak står også Sunniva godt, det skulle faktisk gå 18 minutter av kampen før hun slapp inn ett spillemål, før det var det kun baklengs på straffer. Otra vinner 13-9
Etter alle kampene, fikk de dusjet og busset tilbake til skolen for kveldsmat og seng!


Tusen takk til en fantastisk heiagjeng.