Pernille og Simon vant gull i Berlin

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 7. Mai 2023

Pernille tok en knusende seier med luftrifla i juniorklassen i Berlin. FOTO: Arne Morten NyfløtSimon Kolstad Claussen (31) og Pernille Nor-Woll (16) var våre to deltakere under årets  IWK Berlin som ble arrangert fra 22-27.april. Til sammen kom de hjem med fem medaljer i bagasjen.

Simon har deltatt på dette stevnet flere ganger, og har blant annet to andreplasser på 50m match fra henholdsvis 2016 og 2017. I år ble det seier. Han skjøt 592 poeng i kvalifiseringen, og i finalen overbeviste han stort med 465,9 poeng - ett fattig tidel bak den olympiske finalerekorden fra Tokyo.

Pernille blendet tyskerne og fikk applaus fra hele salen da hun la inn 632,3 poeng. I finalen vant hun med nesten fire poeng ned til andreplassen, en gedigen seiersmargin i denne marginale idretten. Simon skjøt 623,0 poeng på sin luftkonkurranse og endte på den litt kjipe 9.plassen.

Gull til Simon i finalen 50m match i Berlin. Peter Sidi ble henvist til sølv, mens svenske Marcus Madsen tok bronsen. FOTO: GermanShootingNews

I mix-team konkurransen vant Pernille og Simon den innledende runden med totalt 629,4 poeng. Det var moro å se Kisen MSL på toppen av resultatlisten foran totalt 22 lag, deriblant lag fra Italia, Frankrike, Storbritannia, Tyskland og USA. I gullfinalen møtte de italienerne Barbara Gambaro og Simon Weithaler, der det italienske laget ble for sterke. Spesielt Gambaro dro i land mange jevne dueller for italienerne med utrolige 127,9 poeng på totalt 12 finaleskudd.

Pernille avsluttet Berlin-turen med konkurranse i 50m match, der hun vant kvalifiseringen med 583 poeng i junior kvinner. I finalen havnet hun litt bakpå etter kne og ligg, men skjøt seg glimrende opp etter stående. Til slutt ble det sølv, bare to tideler bak vinneren.

Vi gratulerer Simon og Pernille med gode prestasjoner i Berlin!