Ertehytta åpner for sesongen søndag 1. september!

Postet av Tistedalen FL den 29. Aug 2024

Førstkommende søndag åpner Ertehytta for sesongen! Hver søndag framover høsten og gjennom vinteren har hytta åpen for servering fra kl. 10 til kl. 15. På åpningsdagen søndag 1. september har Barnas Turlag "Kom deg ut dagen", samtidig som det er "Soppens dag". Se eget oppslag om dette nedenfor!

                     Vi håper på godt besøk søndag, men kan vel kanskje ikke regne så stor oppslutning som på dette bildet som er fra Ertemarka rundt i 2007!




Orientering: Liv Inger Prangerød kretsmester

Postet av Tistedalen FL den 27. Aug 2024

Liv Inger Prangerød tok nok et KM gull da hun vant med klar margin i D 60, under kretsmesterskapet i orientering som Halden SK arrangerte ved Syverstad 24. august. Karoline Dahl Fosby var også med, og ble nummer 17 i sin klasse, D 21. Dette er eliteklassen for damer, og vi bør nevne at løpet ble vunnet av Kamilla Steiwer fra Fredrikstad som sist uke løp på Norges lag som fikk sølv i Europamesterskapet i Ungarn. Det er altså ingen småjenter Karoline må hamle opp med i denne klassen. Vi bør også nevne at to av TFLs tidligere skiløpere, Joel Bronebakk Johansson (H 13-14) og Fredrik Signebøen (H 15-16) vant hver sin klasse. De løper begge for Halden SK. Fredrik har også en KM tittel i langrenn og har imponert stort etter at han byttet ski og staver med kart og kompass! 




Ertetrimmen forsetter hver onsdag fram til 25. september!

Postet av Tistedalen FL den 26. Aug 2024

Onsdag 4. september arrangeres en ny utgave av Ertetrimmen i Tistedal Skianlegg. Oppslutningen i år har vært litt laber, noe vi håper vil bedre seg utover høsten. Det er plass til mange flere enn de 87 som hittil har vært med i 2024! Onsdagens trim er den 12. i år, men nummer 601 i rekken siden starten i 1984! Få på deg joggeskoene, få med slekt og venner til Ertetrimmen hver onsdag, t.o.m 25. september.

Dette er startfeltet fra den første Ertetrimmen i 2023. Åtets utgave har så langt ikke kommet opp på dette nivået, men vi håper at flere vil komme de onsdagene som er igjen av sesongen 2024!

Nina er blant årets deltakere og har vært trofast med i Ertetrimmen de siste 10-12 årene, som flere andre, men det er plass til flere!

                                                Dette bildet er fra Ertetrimmen i 2014!

Her er et bilde fra 1996, hvor vi ser mange innbitte trimmere i startøyeblikket, blant annet er det personer på dette bildet som også er med i 2024...

                          Dette bildet er fra 1992, det siste år hvor det het K-joggen

Ertetrimmens historie etter avsluttet sesong 2023, men før årets sesong:

I 1984 startet vi opp det som i dag er Ertetrimmen. Den gang het det

K - joggen, noe som var navnet i 9 sesonger. 

I 1983 var det en forløper med navnet "Torsdagstrimmen", med start og

mål ved parkeringsplassen nedenfor Vannbehandlingsanlegget.

Fra den offisielle starten i 1984 har plassen vært Ertehytta, men fra og med 2019 ble arrangementet flyttet til Tistedalen Skianlegg!

Det hele startet 26. april 1984, under navnet K - joggen, og med 81 deltakere på startstreken. 

K - jogg epoken ble avsluttet på Ertehytta 23. september 1992 etter

134 arrangementer, og med 108 deltakere den siste dagen.

14. april 1993 var vi i gang med en ny sesong, men nå under navnet

Ertetrimmen. Samarbeidspartner Kreditkassen var nå byttet ut med

Halden Sparebank som fortsatt er en meget viktig støttespiller i arrange-

mentet, selv om navnet nå er Sparebank 1 Østfold/Akershus.

213 var med den første gangen navnet var Ertetrimmen.

589 ganger har "Trimmen" til nå vært avviklet, og med 44915 starter gir det "snitt" på 76 stk. pr. gang. Ca. 3450 forskjellige personer har deltatt gjennom årene, og det betyr at rundt 11 % av Haldens befolkning har vært med. (Etter 2019 har vi ikke nøyaktig registrert hvem som er nye deltakere, men i de ti siste årene før det, var det et gjennomsnitt på 4% av deltakerne som var debutanter i trimmen, så vi har brukt det som grunnlag videre).  

Flest var det 4. mai 1994, da 215 var på startstreken.  Færrest antall

startende opplevde vi 5. september 1985, da kun 14 stk. var med.

                                                            

    4    ganger har det deltatt over 200

  17    ganger  har det vært fra 150 til 199               

108   ganger mellom 100 og 149

330   ganger mellom 50 og 99, mens det

130   ganger har vært under 50.

Her finner du mer info om Ertetrimmen 2024:

(1) Info om Ertetrimmen 2024 redigert (1).docx




Fra Kobbelundrunden søndag 25. august

Postet av Tistedalen FL den 26. Aug 2024

                                                     En stopp blant røsslyngen

Det var ikke mange som stilte opp for å gå Kobbelundrunden søndag. 

Var det været eller det at turen var betegnet som utfordrende som var årsaken til det? Det får vi vel ikke svar på, men været ble bra, og de få som stilte opp fikk en flott tur.

Vi begynte rolig langs traktorveien fra Sætre gård nordover mot Tostensetmosen. Derfra begav vi oss ut i terrenget, fulgte dyretråkk og lettgåtte høyder i terrenget til nordenden av Guritjern. Det var stedvis mye vann i terrenget, i myra ved Guritjern spesielt mye. 

I lia ved tjernet tok vi turens matpause i solskinnet. Etter en vel fortjent hvil fikk vi turens overraskelse. En av turdeltakerne fortalte om en viss stein, Husmannssteinen, som lå rett i nærheten. Den ville vi jo selvfølgelig se, så veien ble lagt dit.

Husmannssteinen viste seg å være en stor flat stein som lå oppe på andre steiner, slik at det var et krypinn under. Samtidig var flere «innganger» til hulen under tettet igjen med mindre steiner. Under her skal altså noen ha bodd eller overnattet.

Vi fortsatte sørover langs Kobbelundåsen ned til Dørkollene der vi stanset ved dørene inn til de underjordiske. Vi banket på, uten å få kontakt, så vi fortsatte i vanskelig terreng ned til traktorveien sør for Abbortjern. Kantareller? Her var det mengder av kantareller i skogen.

Etter hvert kom vi ut på den foreslåtte stien mellom Kornsjø og Prestebakke og fulgte denne et stykke langs Elgåa og Lysevannet. Vi passerte den lille plassen Høljekas og fortsatte fram til fylkesveien og Sætre gård. 

Jan-Erik Bjerkeli 

                                                         I og på Husmannstenen

                                                                  Stiløs vandring

                                                                       Jettedørane






Orientering: Karoline med i "Geilo 4 dagers", 8. til 11. august

Postet av Tistedalen FL den 22. Aug 2024

TFL har ikke mange aktive o-løpere for tiden, men Karoline Dahl Fosby er en av dem. Fra 8. til 11. august deltok hun i Geilo 4. dagers, i D 21.

Det var samlingsplass ved Geilohallen alle fire dager. På torsdag var det sprint i området ved hallen, men de tre andre dagene gikk det buss fra samlingsplass ut til løpene som gjorde at man fikk løpt i ganske ulike terreng. På lørdag (Hovet-kartet som vi ser ovenfor) var veldig mange av postene gjemt nedi groper og så ikke posten før man var helt inntil, og uten så mye annet å lese på måtte man være flink med kompasset så man traff rett på.

Resultater:

Torsdag: 2.6km, 9./9.plass

Fredag: 4.8km 9./10.plass

Lørdag: 4.5km, disk (gammel brikke🙁)

Søndag: 4.6km, 12./13.plass





Kveldstur i Ertemarka 21. august

Postet av Tistedalen FL den 22. Aug 2024


Høstens første TFL-tur gikk fra skianlegget på Ertemoen til Ormtjern, og vi var 21 turgåere hadde valgt å bruke denne fine sensommerkvelden på tur. Vi gikk stien mot Ormtjern med første stopp ved det idylliske, lille tjernet omtrent midtveis. Vi har aldri funnet noe navn på det... Neste stopp var tårnet ovenfor Ormtjern. De fleste tok en tur opp for å nyte utsikten over Ormtjern og områdene rundt. Da vi kom fram til Ormtjernhytta, lånte vi rasteplasser her og tok en kaffepause. Hyggelig å komme over til våre gode naboer i TTIF. Takk til alle dere som ble med på tur og til Sissel og Liv Marit som har bidratt med bilder! Håper vi sees igjen!

   

                            Her er de fleste deltakerne foran det navnløse tjernet

        Mange benyttet anledningen til å komme opp i tårnet og få utsikt over Ormtjern og områdene rundt

              Her er Lisbeth sammen med Karoline og Ingrid (dagens to turledere) nedenfor tårnet

                     Flott utsikt over Ormtjern med hytta og områdene «bakenfor»

                                                                Rast ved Ormtjern

      Hjemturen startet tøft med den bratte bakken opp fra Ormtjern. Takk til TTIF som har satt opp rekkverk




TFL med stand på Høyskolen tirsdag 20. og onsdag 21. august

Postet av Tistedalen FL den 20. Aug 2024

  Her sitter Ellen og Ingrid klare til å informere nye (og gamle) studenter om TFLs mange aktiviteter!



1 Kommentar

TFLs mannskaper serverte cola til tørste "Grenseryttere" også i år!

Postet av Tistedalen FL den 17. Aug 2024

TFL har de siste 19 årene hatt ansvaret for at slitne deltakere i Grenserittet får litt væskepåfyll i Klepper til de siste tre kilometerne inn til festningen. For TFL sin del startet det i 2006, men to år med corona gjør at det i år er 17. gang TFL har denne jobben. 10 personer fra vår klubb hadde jobben i dag, og når man ser på gjennomsnittsalderen på denne gjengen er det ikke utenkelig at det var de samme som var "servitører" også i 2006! Helga, Karin, Hege, Karsten, Bjørn, Kjell, Kai, Øyvind, Asbjørn og Terje gjorde jobben i dag!

Plassen har alltid blitt kalt Colabakken, med Coca cola som sponsor, men selv om stedet er det sammen og cola blir servert, er det KIWI nå som sponser det hele! Takk til dem! 

                                          Alt er nå klart til å ta i mot årets deltakere....


                                           Her ankommer de fire første i årets ritt....
                         I midten her, i HCK drakt, er Grenserittets vinner Ole Rekdahl

 Det var en jevn strøm av syklister gjennom hele dagen, selv om deltakelsen ikke er som i gamle dager..

Det var mange varianter av sykler i årets ritt, ikke bare "vanlige" sykler og elsykler, men også håndrevne sykler og de med ett hjul!

Asbjørn var litt lei seg noen ganger, da de fleste bare ville ha drikke fra dem som sto på høyre side av veien, men.....

                                    ....noen ganger var han heldig og fikk besøk....

            Hege som er sjefen for "vår" væskestasjon sørget for at de som ville ha vann fikk det

        Tor Ivar Sandberg tar seg en velfortjent cola på sin vei mot festningen...

                                              En fornøyd Morten Jensen har sikret seg et krus colaBerit Signebøen og Karin Karlsson tar seg god tid til en drink 



2 Kommentarer

Orientering: TFLs Liv Inger Prangerød med i veteran VM i Finland

Postet av Tistedalen FL den 12. Aug 2024

Her ser du en frustrert TFL løper som endelig ser siste post på mellomdistanse finalen, etter å ha bommet over 15 min og blir da til slutt nr. 51…..

                          En litt blidere Liv Inger etter sjetteplassen på langdistanse finalen.....

Resultater WMOC D 65 2024.docx

Kopi fra: Norsk Orienterings omtale av WMOC i Åbo 2024

Gjermund Alfonsson Urset holdt sitt løfte: Han gikk for gull på tre distanser! 

Og «samlet på seg» to fortjente gull- og en sølvmedalje etter tre konkurranser i Finland.

Forstmann, landmåler og eiendoms-geodèten manglet få sekunder på tre av tre mulige på fire dager!

Og ble selvsagt det store navnet under World Masters ved Åbo i Syd-Finland. Gjermund fra BUL med Gull-i-munn - imponerte alle!

Ett par pils, Suomis sauna og hopp i havet var seiersresepten. For Tromsøya's 56-åring. 

Den andre gullmedaljen på langdistansen gikk til Jörgen Mårtensson med to pass. Han og hans norske familie har jo bodd på Modum i flere tiår.

Bronsemedaljer ble det på Kari Strande, Ringerike i D75, Anton Bjartnes, Verdal OK, Olav Totland, Fana IL og Bjørn Ekeberg, Tyrving.  

Men virkelig STORE prestasjoner med snusen på gull - gjorde ikke minst Grete Borge Hovi, Skien, evigunge bergenser Gunnar Østerbø (86). Åge Hadlers fetter, dessuten. Videre Løitens Sigurd Dæhli, 70+ og Leidulv Vinje fra Nidarøst i 80-års-klassen. Alle fire fikk fortjente sølv!

Veteran-VM som ble avsluttet fredag ettermiddag, ble ett av de mest krevende noensinne. Store nedbørsmengder har gjort deler av terrengene temmelig farefulle. 
  
  Tirsdag brakk tre kjente norske og svenske O-veteraner, alle venstre-armen! Knekk, knekk, knekk og rett på lasarettet. Legevakten i Åbo har ikke gått på sparebluss denne uken. 

Tilbake på hotellene ankom alle med gips!

Så denne sommeren er Finlands kjælenavn "De 1000 sjøers land" bitvis blitt misvisende. Små og store myrer er blitt til dammer, putter, tjern og nye sjøer. Ute i VM-terrengene ble det vel mye tett jungel. Skamslåtte gubber på trynet og eldre Old Girls som landet på ratta-ta.

 Tre skogsetapper - kvalifisering, mellomdistanse og drøye Langdistanser. Med vel mye stubber, stokk og stein. Et litt sprøtt "VM" - i et vassbløtt "Hundre Tusen Sjøers Land".

 Tekst: Helge Bovim