Fra Kobbelundrunden søndag 25. august

Postet av Tistedalen FL den 26. Aug 2024

                                                     En stopp blant røsslyngen

Det var ikke mange som stilte opp for å gå Kobbelundrunden søndag. 

Var det været eller det at turen var betegnet som utfordrende som var årsaken til det? Det får vi vel ikke svar på, men været ble bra, og de få som stilte opp fikk en flott tur.

Vi begynte rolig langs traktorveien fra Sætre gård nordover mot Tostensetmosen. Derfra begav vi oss ut i terrenget, fulgte dyretråkk og lettgåtte høyder i terrenget til nordenden av Guritjern. Det var stedvis mye vann i terrenget, i myra ved Guritjern spesielt mye. 

I lia ved tjernet tok vi turens matpause i solskinnet. Etter en vel fortjent hvil fikk vi turens overraskelse. En av turdeltakerne fortalte om en viss stein, Husmannssteinen, som lå rett i nærheten. Den ville vi jo selvfølgelig se, så veien ble lagt dit.

Husmannssteinen viste seg å være en stor flat stein som lå oppe på andre steiner, slik at det var et krypinn under. Samtidig var flere «innganger» til hulen under tettet igjen med mindre steiner. Under her skal altså noen ha bodd eller overnattet.

Vi fortsatte sørover langs Kobbelundåsen ned til Dørkollene der vi stanset ved dørene inn til de underjordiske. Vi banket på, uten å få kontakt, så vi fortsatte i vanskelig terreng ned til traktorveien sør for Abbortjern. Kantareller? Her var det mengder av kantareller i skogen.

Etter hvert kom vi ut på den foreslåtte stien mellom Kornsjø og Prestebakke og fulgte denne et stykke langs Elgåa og Lysevannet. Vi passerte den lille plassen Høljekas og fortsatte fram til fylkesveien og Sætre gård. 

Jan-Erik Bjerkeli 

                                                         I og på Husmannstenen

                                                                  Stiløs vandring

                                                                       Jettedørane




Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.