Delegasjon fra Birkenes på besøk hos fotballklubben VFL Osnabrück

Postet av Birkenes IL - Fotball den 1. Mar 2023

Reisebrev skrevet av Arne S. Fedeler

Jeg har siden barnsbena holdt med den tyske fotballklubben VFL Osnabrück som for tiden spiller i tredje liga i tysk fotball. I juletider var det å lese på en tysk nettavis at klubben desperat trengte en forsvarsspiller. Siden jeg til daglig jobber som tysklærer på Valstrand skole og er kollega med Bjørnar Hove som samtidig spiller som proff i klubben Fløy Flekkerøya, fikk jeg den gylne ideen å foreslo han og to andre spillere, Johan Hove (lillebror til Bjørnar) og Jonatan Braut Brunes (fetter til Erling Braut Haaland) for klubben VFL Osnabrück. - Det hele var egentlig tenkt mer som en spøk. Jeg la ved noen bilder av familien min og noen norske venner på VFL sin sesong-åpningskamp mot klubben Duisburg, samt noen bilder fra når VFL-flagget er heist på altanen vår med vakre Birkeland i bakgrunnen og ungene som ser på kamp i stuen vår.

Og tro det eller ei! - Mot all forventning fikk jeg svar fra selveste presidenten i klubben, Holger Elixmann. Han virket veldig begeistret og takket for mailen som han straks hadde videresendt til manageren og hele klubbledelsen. - Jeg fikk svar om at klubben kjente til Johan Hove og Jonatan Braut Brunes, men at de var for dyre for klubben. Johan Hove ble i januar solgt for 15 millioner til den nederlandske klubben FC Groningen, og den tidligere Start-spilleren Braut Brunes spiller snart ny sesong for Strømsgodset. Heldigvis viste de ingen interesse for Bjørnar, for han vil vi jo gjerne beholde her på Valstrand!

Videre viste det seg at presidenten Elixmann hadde vært elev hos min far, som har vært lærer i Osnabrück. Elixmann inviterte oss til å møte ham på neste hjemmekamp som vi skulle på. Da bestemte jeg meg for å ta med familien og en liten delegasjon fra Birkenes IL på kamp i vinterferien mot opprykksfavoritten SV Wehen Wiesbaden. Vi tok med oss Birkenes IL skjerf og vimpel i gave til presidenten (eller Holger, som vi nå kaller ham for). Dessuten hadde vi også med oss litt laks, og elgen "Birk" - maskoten for Birkenes sparebank.

Vi ble tatt imot på en veldig hjertelig måte, og effektene fra Birkenes IL, samt Birkenes sparebank sin "Birk" har nå fått en hedersplass på kontoret til Holger. Turen ble en kjempesuksess, og det har blitt knyttet nye vennskapsbånd mellom Norge og Tyskland, Birkenes IL og VFL Osnabrück. - Også sportslig sett var denne lørdagen på stadion "Bremer Brücke"  med 12.000 tilskuere en tvers igjennom fantastisk opplevelse. Stemningen var elektrisk, og VFL vant 4-1. Nå er klubben for ramme alvor med i kampen om opprykk til 2.Bundesliga. - Det har allerede kommet et oppslag om helgens begivenhet på VFL Osnabrück sitt nettsted: https://www.vfl.de/besuch-norweger/ 

Jeg har tidligere også vært lærer i valgfaget reiseliv, og vil fremheve at denne utvekslingen også har bidratt til å sette reisemålet Birkeland, dvs. Birkenes kommune og Sørlandet på kartet hos mange VFL fans. Presidenten Elixmann var også meget imponert over Birkenes IL sin musikkvideo som ikke bare gir et fint bildet av den flotte klubben vår, men også har med mange fine klipp fra den vakre naturen som vi bor i. Og så håper jeg som tysklærer at dette også kan gå motsatt vei: bidra til økt interesse for tysk som fremmedspråk, tysk fotball og kultur generelt. Kanskje vi etter hvert kan bli enda flere VFL supportere her på Birkeland?

For de som er spesielt interesserte, så kan man se høydepunktene fra kampen mellom VfL Osnabrück - SV Wehen Wiesbaden (4-1) her https://m.youtube.com/watch?v=g25NelqJlME

Med på turen til Osnabrück var

Arne Sæbø Fedeler, May Solveig Eriksen Fedeler, Johanna Fedeler (13), Maria Fedeler (11), Martin Nathanael Fedeler (8), Sigmund Elias Fedeler (3), Vidar og Anette Hornnes, Julia Hornnes (13), Mikal Hornnes (11).


Skrevet av Arne Sæbø Fedeler


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.